¿Que és el sistema de Disseny Humà?

El sistema de Disseny Humà (DH) és una eina de recent creació, basada en la síntesis de diferents coneixements antics i disciplines modernes com la astrologia, la càbala, el sistema de txakres hindú i el I Ching, la física quàntica, la genètica, la bioquímica i la astronomia. Com a bon treball de síntesis la sinergia del conjunt dona un sistema de valor superior a la suma de les parts que el componen. Cada una d’aquestes parts es modificada i reinterpretada, creant un nou sistema que ens dona una visió amplificada del ser humà.

Aquest sistema i el seu suggerent gràfic fou creat pel canadenc Robert Alan Krakower pels voltants de l’any 1983. La lectura de DH es basa en un gràfic que representa al ser humà com un circuït energètic de nou centres òrgan funcionals units per canals, tot un sistema humà complert que interactua amb el cosmos a través de la penetrant corrent de neutrins que forma la matriu de patrons de forma. El 60% del sistema de DH es basa en els 64 processos arquetípics humans del I Ching i en  la visió binaria de la vida que el I Ching representa. Gràcies a aquest sistema de càlcul basat en la geometria del espai i el mapa del cel natal, podem interpretar en quin dels processos arquetípics del ser humà ens estem movent en la vida cada un de nosaltres.

Aquest és un sistema que ens ajuda a posar llum sobre les ombres, a desentelar el parabrisa i a reconèixer els punts morts del retrovisor. Tot un manual per al bon conductor.

Però el més sorprenent es com arriba a descriure el patró singular e irrepetible de personalitat de cada individu a través de la carta natal. Un estudi de DH a través de la lectura d’un bon analista, et dona les directrius per fluir en la vida sense resistències, t’atorga el poder de reconèixer per tu mateix la teva autèntica manera de ser.

El Sistema de Disseny Humà sosté encertadament que la consciència de l’home no s’ubica solament en el cervell, si no que també el cos ubica una part important dels processos de consciència a través dels centres òrgan funcionals representats en el sistema. El més important que ens ensenya el DH sobre la consciencia, es que al intel·lecte no hi ha que atorgar-li autoritat a l’hora de prendre decisions. La ment intel·lectual es només un observador que esta aquí per pensar, qüestionar, interpretar, ensenyar, inspirar, recordar, organitzar, nombrar i processar dades. En el cas del ser humà, destaca sobretot la habilitat per compartir la informació, doncs és gràcies al llenguatge que l‘intel·lecte del ser humà es diferencia de la resta d’essers vius, i el llenguatge es comunicació i comunicació es compartir informació.

El sistema de DH ens dona les claus per a ser més eficients en la vida i en la gestió de les nostres accions, de les nostres relacions a través de l’enteniment. Entre d’altres coses ens ajuda a identificar la nostre pròpia autoritat interna com a òrgan essencial en la presa de decisions que per a cada un de nosaltres pot ser molt diferent, ja que cada un de nosaltres du una empremta singular e individual irrepetible.

Com en l’astrologia clàssica, el sistema de DH utilitza la data de naixement per calcular el mapa del cel i la posició dels planetes per definir un patró determinat. A diferència de l’astrologia clàssica, el DH utilitza dues cartes astrals, la de la data de naixement que marca aspectes relacionats amb la personalitat conscient i la carta de Disseny, 88 dies abans del naixement, que dóna informació sobre el cos físic i la personalitat inconscient. La informació astrològica abasta molts camps, però l’estudi bàsic de la carta individual s’enfoca en els aspectes del caràcter i la personalitat, presentant una síntesi que facilita la comprensió d’un mateix i dels propis processos psicològics. Junt amb el mapa de relacions on aflora el rol personal i l’escenari de vida.

La persona que rep un estudi de la seva pròpia carta pot comprovar la validesa del sistema al mateix temps que explora el seu comportament i relació amb els altres. D’aquesta manera l’anàlisi individual de la carta de DH es torna una experiència vivencial d’autoconeixement. El DH ens permet observar i analitzar els trets de la personalitat humana i la seva interacció en las relacions socials. Res és definitiu ni determinant en les dinàmiques de les relacions humanes, és la persona mateixa la que finalment decideix que té validesa o no. És més, pot haver parts fosques a la carta que la persona no reconegui, especialment les relacionades amb la personalitat inconscient. Però al capdavall tots estem fets de llums i ombres. I pel que fa a les llums que el DH pot aportar a la persona són moltes i més valuoses que qualsevol de les seves ombres. El valor de l’estudi el dona el resultat i els resultats parlen per si sols.

Aquest estudi només pretén ser una eina d’autoconeixement que pot aportar claredat i guia en temes tan complexos com les relacions humanes, però, només és un mapa i no s’ha de confondre el mapa amb el territori.

El Sistema de DH no és un sistema de creences. No és filosofia. Es tracta d’un mapa concret de la naturalesa del ser, i representa una manera lògica de veure’ns a nosaltres mateixos. La lectura del teu disseny revela totes les subtileses de la teva naturalesa innata. Només amb captar els mecanismes més senzills del teu propi disseny, et trobaràs més fermament assentat en la vida i notaràs la diferència en el teu procés personal. El que hi ha de mecànic en el ser humà, la manera autònoma de funcionar del cos i la seva biologia, fa que en el moment en què intentem interferir amb aquest funcionament baixem a una vida de confusió, caos i dolor, sense que en cap cas podem evitar que, al final , les mecàniques segueixin imposant-se. Som simples passatgers en aquests cossos. Som la consciència d’aquests passatgers experimentant la vida. El cos en que habitem, és com un vehicle dependent de les nostres atencions, del qual a la vegada en depenem totalment per seguir el nostre viatge. Aprendre a deixar que funcioni correctament és una cosa que ens porta beneficis immediats. Es tracta d’un coneixement molt directe i molt lògic, accessible a qualsevol persona de qualsevol edat. Es tracta d’un coneixement que és aplicable en la pràctica, i pel que podem guiar-nos a l’hora d’actuar, doncs un cop aprenem a confiar en aquestes mecàniques només ens queda deixar-nos fruir.

Advertisement

2 pensaments sobre “¿Que és el sistema de Disseny Humà?

  1. Hola Ferran.
    Molt interessant i ben explicat. Tot i que, ple de faltes d’ortografia que resten valor a la validesa del contingut.

    M'agrada

    1. Cometre errors, d’ortografia o de qualsevol mena forma part de la naturalesa humana…i no crec que resti valor a cap forma d’expressió, més al contrari. L’escrupolosa cerca de perfecció que tants fruits pot donar en l’àmbit acadèmic i professional, pot ser patològic en la vida social quotidiana. Tota crítica que fem parla més de nosaltres mateixos que d’allò que critiquem…

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close