Astrologia Psicològica

L’astrologia respon en gran mesura a la nostra necessitat d’auto-coneixement i evolució conscient. Des dels inicis de la cultura els sers humans em observat el cel nocturn per trobar inspiració i guiar els nostres passos. Sense saber del cert com, el cel nocturn i les estrelles son un mirall de la consciencia de la qual som partícips. La carta natal és un mapa de la nostre consciencia i personalitat, un mapa del temps on transcorre la nostre vida personal i col·lectiva. Reflecteix amb claredat cap on s’orienta el nostre propòsit essencial, en quins àmbits de la vida fruïm i en quins trobem més dificultats, quin és el nostre potencial i quina la nostre feblesa, les nostres característiques personals més rellevants i en quin moment del procés evolutiu estem. Reconèixer-nos en les nostres qualitats i anhels íntims té un efecte transformador en les nostres vides que apunta cap a la nostra auto-realització com a éssers humans, des de l’enteniment i la auto-consciència, aquest és el primer pas per evolucionar cap a un estat de plenitud i consciència.

L’astrologia d’orientació psicològica, neix de la transformació d’una astrologia tradicional de caràcter predictiu i determinista que conflueix amb les investigacions sobre la psicologia humana de començaments del segle XX. L’objectiu prioritari d’aquesta nova astrologia ja no és endevinar el futur, sinó ajudar l’ésser humà en el seu auto-coneixement i evolució personal.

Les aportacions pioneres de l’astròleg Dane Rudhyar (Paris 1895 – San Francisco 1985), influenciat per les investigacions del psiquiatre suïs Carl Gustav Jung, van ser fonamentals per a una reformulació dels conceptes astrològics. En el seu llibre ‘El desenvolupament de la personalitat’, publicat el 1936, Rudhyar exposa un enfocament astrològic centrat en entendre els processos evolutius de l’ésser humà des de dins un mateix, per oposició a la perspectiva astrològica clàssica que descrivia l’individu des de fora.

Eren els temps de Sigmund Freud i el naixement del psicoanàlisi i de la psicologia profunda de Carl Gustav Jung a començaments del segle XX. L’estudi dels processos del inconscient van deixar una profunda impressió que més tard ajudaria a gestar una varietat d’hipòtesis que superaven els límits del psicoanàlisi ortodox.

Aquesta astrologia renovada, que es va definir com psicològica, va anar distanciant-se d’aquella astrologia determinista, els interessos de la qual s’orientaven prioritàriament cap a l’endevinació i els esdeveniments externs. Molts astròlegs moderns, sobre tot del mon anglosaxó, van adherir-se a aquesta nova astrologia i van contribuir al seu desenvolupament amb els seus escrits i reflexions. Un d’aquests astròlegs de referència és Howard Sasportas (1948 – 1992) que en el seu llibre Les Dotze Cases ens diu:

“La premissa filosòfica que serveix de base a l’astrologia psicològica, expressa que la realitat d’una persona es genera a partir del paisatge interior que dibuixen els seus pensaments, sentiments, expectatives i creences.”

Avui dia l’astrologia psicològica té una àmplia acceptació en tot el planeta; s’assenta sobre les bases i principis fonamentals de l’astrologia tradicional, però redefineix, enriqueix i actualitza els seus conceptes amb les aportacions de la psicologia moderna.

Pots demanar la teva consulta aquí

contacte

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close