En què es diferencien Astrologia i Astronomia?

L’astrologia és l’origen de l’astronomia, durant segles van formar unitat fins a culminar la revolució científica de la il·lustració amb les lleis universals de Isaac Newton, el qual era Astròleg i Alquimista. Probablement alguns astrònoms es portaran les mans al cap quan llegeixin això, només procurin revisar la història i biografia dels implicats, abans d’estirar-se els cabells i espatllar-se el pentinat…

La astronomia és una ciència de càlcul de distàncies, magnituds, masses i velocitats, basada en el mètode científic, el coneixement de la química, la física, matemàtiques avançades i en observacions, fetes moltes d’elles amb l’ajuda d’instruments cada vegada més sofisticats. Per tan la astronomia ha de considerar-se una ciència objectiva. Gràcies a ella coneixem cada vegada millor, no només el nostre sistema solar, sinó les estrelles i sistemes solars que ens envolten, la nostra galàxia i l’univers en general. També gràcies a ella tenen feina els astròlegs. Si no coneguéssim el sistema solar en que vivim, les constel·lacions que ens envolten, o les formules matemàtiques per calcular les posicions planetàries, no es podrien calcular les cartes astrals ni realitzar tot el treball interpretatiu posterior.

Per la necessitat astrològica de conèixer el nostre espai exterior va néixer fa molts segles l’astronomia. Actualment estan separades, com ha de ser en aquest món especialitzat i racional, i si de tant en tant, algun que altre astrònom titlla d’irracional l’astrologia, és simplement per que la ignoren.

L’astrologia no mesura lo anteriorment citat, no li interessa saber si hi ha metà a Mart o heli a Júpiter, s’encarrega d’estudiar si hi ha alguna relació indicativa entre les posicions dels planetes (o d’altres cossos celestes físics o teòrics) i els successos ocorreguts al planeta en què vivim, per assolir un major grau de comprensió del nostre món.

L’astrologia segueix una tradició ancestral que és actualitzada a traves dels canvis socioculturals que s’han anat donant al llarg del temps, adaptant-se als valors i necessitats de cada moment i seguint un mateix fil conductor; la relació entre les posicions dels planetes i els esdeveniments ocorreguts al planeta en què vivim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close