Simone de Beauvoir, Urà a Capricorn en la reforma del rol social de la dona

En el moment de néixer Simone de Beauvoir en el cel hi havia una oposició quasi exacta entre Urà a 13º 05’ de Capricorn i Neptú a 13º 22’ de Càncer, amb els Nodes de la Lluna inserits en aquesta oposició, el Node Nord a 14º de Càncer i el Node Sud a 14º de Capricorn. Les mecàniques celestials que marquen el pols  dels esdeveniments col·lectius, estaven forjant alguna cosa en les estructures tradicionals de la família i les convencions socials. (Eix Càncer – Capricorn)

Simone neix amb el Sol a Capricorn en conjunció a Urà i Mercuri, lo qual ja augura una potent i audaç intel·ligència. Conjunció emplaçada a Casa 2, la casa dels recursos personals, facilita a  Simone  que ja des de la seva infància destaqui per les seves dots intel·lectuals, treien les millors notes de la classe cada any, essent el recurs que es mostrarà més present en la trajectòria de la seva vida professional.

Simone neix en una família burgesa i adinerada, acomodada en el luxe de la classe alta gràcies a la renta de l’avi matern, president d’una important firma bancaria francesa que entra en fallida després de la Primera Guerra Mundial, fallida econòmica que precipitar la caiguda en desgracia de tota la família. Ella rep en la infància una educació burgesa catòlica i conservadora. El seu pare advocat i de mentalitat més lliberal que la mare, inculca a les seves filles l’interès per la literatura, el teatre i la cultura. Un cop privat dels recurs econòmic de la família, comença albira un futur diferent per a la seves filles. Els pares dediquen els seus esforços perquè les seves filles pugin estudiar a les millors escoles i així forjar-se un futur. És el pare qui sembra la idea, a una Simone molt jove, que l’ofici d’escriptor és un dels oficis més nobles. El pare no amaga que hauria preferit tenir un fill a qui transmetre aquests valors que en la seva convenció social no son per una dona. Als quinze anys Simone ja estava decidida sobre la seva vocació d’escriptora, començant a col·locar-se en un terreny fora de lo convencional marcada per la seva condició femenina.

Carta Natal Online

Un Ascendent Sagitari vincula a Simone amb el mon a través de sentiments idealistes d’expansió i universalització del pensament. Amb Júpiter a Casa 9 (regent de Sagitari a la Casa de Sagitari), el vincle amb la vida a través de la filosofia, l’ensenyança i l’expansió del coneixement cobren protagonisme. Amb aquestes qualitats li va costar molt poc obrir-se a les ambicions intel·lectuals que ja de ven jove es proposa a si mateixa. La triple conjunció a Capricorn en estreta oposició amb Neptú a Càncer ja insinua una tendència reformadora sobre les convencions tradicionals (Urà a Capricorn) i una dilució del rol tradicional de la família (Neptú a Càncer), que d’alguna manera és un reflex de la experiència de la seva pròpia família.

Un Venus en Aquari, amb el seu regent, Urà, a Capricorn, ens parla d’una expressió dels afectes freda i racional on la necessitat d’autonomia és molt alta i on la relació d’amistat preval sobre la visió romàntica del amor, els valors humanitaris i col·lectius, la expressió intel·lectual original i genuïna son primordials en la vinculació íntima, lo universal preval sobre lo personal. Aquests valors venusins en Aquari entronquen amb l’oposició de Júpiter a Lleó (Júpiter és l’únic planeta en l’element Foc). El valors venusians en un signe de aire, aviven el foc i la passió d’un Júpiter a Lleó. Aquesta oposició impulsa a situar l’interès intel·lectual i filosòfic (Júpiter a Casa 9) sobre la figura dels valors femenins (Venus), limitats per unes convencions socials que no toleren la possibilitat d’una dona empoderada, autònoma e independent. Simone de Beauvoire tenia a Quiró (símbol de la ferida que no podem sanar en nosaltres mateixos, però que ens ensenya a sanar en els altres) en conjunció quasi exacte amb Venus, lo que ens indica que la sensació de dolor vers la condició femenina i necessitat de sanar aquesta ferida es una constant en la seva vida. Tot plegat ens permet entendre el seu natural qüestionament dels valors convencionals i tradicionals de la família (Eix Càncer – Capricorn) i el rol de la dona dins d’aquest model social. Les seves reivindicacions i crítiques socials han portat la seva figura i la seva obra a ser un referent intel·lectual dins del moviment feminista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close