Emanuel Macron, albirant un capitalisme compassiu

Emanuel Macron candidat del nou partit En Marxa, escissió del partit socialista (PS), a les eleccions presidencials franceses, intenta representar una reforma lliberal del PS. Tot i que pugui estar prometen renovació i reformes, és l’antic Ministre d’Economia del govern de Hollande i per molts es vist com un element de continuïtat del mateix color polític del actual govern. No es un candidat ben vist per l’esquerra més radical i tradicional, per la seva vinculació amb l’elit econòmica del país. Va ser empleat i associat de la Rothschild & Cie, abans d’entrar al govern de Hollande com assessor econòmic al 2012 i acabar com a ministre d’economia el 2014. L’agost del 2016 dimiteix del càrrec per dedicar-se plenament al moviment polític que encapçala.

Macron amb un potent stellium a Sagitari i Casa 11, te un carisma idealista i entusiasta que fàcilment el posiciona a liderar projectes compartits (Casa 11) de caire liberal i reformador (Urà a Casa 9). Hi ha en ell una voluntat de protagonisme en les relacions associatives que el duen a ser de forta iniciativa i de vegades impulsiu (Mart a Lleó en quadratura amb Urà i Lluna, planeta focal de la quadratura en T).

Macron

Macron està induït per un fort idealisme romàntic (Conjunció Neptú-Venus a Sagitari), te una intel·ligència intuïtiva (Mercuri a Sagitari) i analítica (Saturn a Verge en Trígon amb Mercuri) poderosa. Identificat amb ideals filosòfics elevats (Sol a Sagitari), te la capacitat de canalitzar la seva saviesa vers una labor estructurada i dirigida cap a un propòsit personal de projecte compartit vinculat a ideals patriòtics (Júpiter a Càncer en oposició al Sol, on el Sol és el punt focal d’una configuració en cometa).

Macron combina una barreja d’ambició personal i actitud de servei amb una gran capacitat de treball eficient i meticulosa on l’interès personal pot quedar en segon pla (Ascendent Capricorn, Saturn regent de Capricorn a Verge). Podríem dir que encarna el potencial de la reforma cap a un capitalisme compassiu, on implantar reformes fiscals que equilibrin la robotització del treball i les millores de vida de la gent derivades de la tecnologia equilibrant els interessos de l’oligarquia, l’Estat i el poble. Justa ara en aquestes eleccions franceses es comença albira iniciatives polítiques encaminades en aquesta direcció.

Amb Júpiter a Càncer i Casa 5 la seva creativitat es vincula amb sentiments patriòtics e ideals compromesos amb la necessitat de cuidar els altres. Hi ha en Macron una tendència a la participació social amb una forta incidència individual en l’entorn col·lectiu. Te una actitud vital apassionada que oscil·la entre l’idealisme (stellium a Sagitari) i el sentit pragmàtic de les possibilitats de realització (ASC Capricorn, Saturn a Verge).

Transits Macron

Si mirem la carta de trànsits de Macron pel dia de les eleccions, veiem un Saturn en trànsit en conjunció amb el Sol i un Júpiter en conjunció amb Plutó, aspectes que en el seu cas son prou favorables com per pensar en una bona sinergia per a la victòria. Saturn en trànsit sobre el Sol, no sol ser vist com un aspecte benèfic, pot significar limitacions i restriccions, però en un cas com el de Macron amb Ascendent Capricorn i Saturn en Trígon a Sol-Mercuri, no fa pensar que l’afecte negatiu sigui molt sentit per ell, més a aviat semblaria que en pugui treure partit. La conjunció Júpiter Plutó implica una expansió de la sensació de poder i un sentir-se còmode en aquest àmbit del poder amb el perill de cometre alguns excessos. Tenint en compte que Plutó està transitant per la seva Casa 12, sortint del cicle de quadratura sobre si mateix (Plutó a Casa 8), veiem que aquesta conjunció de Júpiter en trànsit sobre Plutó natal a Casa 8 forma part d’un procés de transformació personal molt intens que condueix a assolir cotes de poder on les energies col·lectives estan molt implicades (Plutó en trànsit per Casa 12). Amb aquest Plutó en trànsit per casa 12 ell se sent impel·lit inconscientment a identificar-se amb anhels compulsius col·lectius.

Quan comparem la carta de Macron amb la carta de la V República, trobem una forta presencia de Plutó. El Plutó de Macron esta en conjunció amb el Sol-Mercuri de la V República i el Plutó de la V República està en conjunció amb el Saturn de Macron. Podríem especula amb més coses sobre les dues cartes, doncs alguns aspectes insinuen la possibilitat de que la iniciativa de Macron pugui seduir ideològicament el poble i les institucions franceses (la conjunció del Venus de Macron amb el Saturn a Casa 9 de la V República en cúspide i la conjunció Júpiter-Neptú de la V República en conjunció amb la cúspide de la Casa 9 de Macron).

Sinastria Macron-V Rep

Però sigui com sigui la pugna és ajustada. La Lluna en aquests moments de les eleccions transita en conjunció a Júpiter pel signe de Balança, activant la quadratura en T de Júpiter-Urà-Plutó i la influencia benefica de Júpiter en els dos candidats. Es fa dificil veure quin dels dos surt guanyant en la influencia-sincrònica planetària. Haurà de veuràs si la iniciativa seductora de Macron sobre la V República es guanya ara en aquestes eleccions o en unes properes. És molt possible que per arribar a entendre i digerir el potencial de reforma liberal que encapçala Macron, hi hagi que passar per un amarg trago d’experiència d’un govern de l’ultra dreta del Front Nacional. Per així després tenir millor terreny abonat per la successiva reforma liberal, encaminada cap a un capitalisme compassiu. El vot de la població decideix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close