Edith Piaf, Una ‘Vie en Rose’ plena d’espines

En la carta natal de Edith Piaf veiem que te un gust per lo exòtic (Sol-Mercuri en Sagitari) i diferent (Urà a Aquari) que se sent estimulat per la varietat de relacions i la diversitat de contactes humans (Lluna a Gèminis i a Casa 7). Hi ha en ella una autoafirmació apassionada (Mart a Lleó) juntament amb una facilitat d’expressió verbal (Mart en Trígon amb Mercuri – Sol) que demanda amb vehemència les seves necessitats emocionals (Lluna a Gèminis en quadratura amb Mart), una forta autoafirmació (Mart) de les demandes emocionals (Lluna a Casa 7), que fàcilment cauen en excessos passionals (Sol a Sagitari en oposició Plutó a Càncer i Casa 8), rampells emocionals compulsius (Plutó a Càncer) i crisis profundes (ASC Escorpí i Plutó a Casa 8).

Edith Piaf oculta darrere una actitud apassionada i extravertida, una tímida expressió dels profunds afectes que necessiten d’un espai de confort e intimitat per poder expressar una inhibició racionalitzada dels sentiments afectius (Venus a Capricorn en oposició a Saturn a Càncer).

Hi ha també una forta sensibilitat, empatia i consciència intuïtiva de la connexió entre les persones i la vida en general (Júpiter a Peixos), a més d’un anhel idealitzat de fusió simbiòtica amb l’altre (Neptú a la cúspide de la casa 9 i en Sextil a la Lluna a Casa 7), sensibilitat que ens parla d’un romanticisme exaltat, en el qual es troba inspiració i motivació, però al mateix temps desencant i desil·lusió s’hi s’aposta per cotes massa altes e irrealitzables.

Plutó com a regent del Ascendent pren en aquesta carta un paper rellevant per l’estreta relació amb els principals elements personals de la carta, la oposició a Sol-Mercuri i el vincle amb la Lluna per la regència de Càncer, emplaçament de Plutó. Aquí Plutó reflecteix una tendència a la polaritat molt marcada en aquesta carta.

Edith-Piaf-carta

Una disposició dels planetes repartits entre dos quadrants oposats de la carta, representada per les dues oposicions Plutó-Sol i Saturn-Venus, mostra una tendència a oscil·lar entre diferents aspectes de la personalitat. Dicotomia i divisió interna que pot portar a la contradicció. Un pols entre dues vessants de la personalitat que pot conduir a una personalitat flexible i tolerant que contempla els pros i els contres de qualsevol situació intentant tendir-hi ponts entre postures divergents o a una personalitat confusa, neguitosa e insegura, incapaç de prendre decisions quan una excessiva tensió no permet la integració i reconciliació de contraris.

Aquestes dues vessants son representades en la carta per l’eix de les Cases 2.-recursos personals i 8.-recursos compartits. Aquesta polarització en la vida de Edith Piaf es resol fluidament posant els seus recursos i talents personals al servei dels recursos compartits amb els altres, establint vincles de profunda transformació personal. D’altres aspectes i emplaçaments de la carta, com Júpiter a Peixos o Neptú a Lleó en la cúspide de la Casa 9, ens diuen que la seva entrega en talents i recursos es generosa i motivada por ideals elevats i humanitaris. Però aquests aspectes aparentment beneficiosos de generositat e ideals humanitaris de Júpiter a Peixos i Neptú a Casa 9, també tenen un revers menys benèfic, on veiem representats tots els vicis i excessos que acaben amb la salut i la vida de Edith Piaf. L’addicció a la morfina i a l’alcohol (Neptú coregent del Sol) i els excessos de tota mena (Júpiter regent del Sol) junt amb les múltiples decepcions que acumulava una intensa vida, convidaven a la fàcil evasió narcòtica de la realitat (Neptú) que arruïnar la seva salut.

VARIOUS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close